Elérhetőség : +36 70 9462427
Számlaszám : 11734035-20013066

Mentoraink

Rozbora András

Életkor: 39

Csapat: Budapest Honvéd SE

Sportág: Parakajak

Illés Fanni

Életkor: 25

Csapat: VASAS SC

Sportág: Paraúszás

Kanyó Zsolt

Életkor: 39

Csapat: Váci reménység SE

Sportág: Paraatlétika

András önéletrajza

Életem röviden:
1978.04.09-én születtem nyitott hátgerinccel. Számomra a sport természetesnek tűnt és az életem során mindig fontos szerepet töltött be. Kezdetben úsztam, kosaraztam, ülő röplabdáztam. 2001-ben megismerkedtem a kombitánccal és közel 11 évig táncoltam és különböző hazai és nemzetközi versenyeken vettem részt kisebb-nagyobb eredményekkel. 2013 tavaszán megismerkedtem a para vívással és közel egy évig vívtam és a világ kupán 17. helyezésig jutottam. Ekkor már hobby szinten ismerkedtem a kajakkal és a vívást befejezve elkezdtem versenyszerűen kajakozni. 2014-ben Moszkvában a világbajnokságon, I. helyen végeztem és ez újabb lendületet adott fő álmom eléréséhez, hogy 2016-ban magam is rajthoz állhasak a Paralimpián. 2016 tavaszán sikerült a vb-n kvótát szerezni és ezáltal részt vehettem a 2016-os Riói Paralimpián ahol a döntőben a 7. helyet sikerült megszerezni.
Legjobb eredmények:

2014 Világbajnokság I. hely

2016 Paralimpia 7. hely

Miért vállaltam el a mentor szerepet?
Számomra a legfontosabb, hogy a sportban megélt élményeimet, tapasztalataimat és a versenysportban megszerzett tudást átadjam a következő generációnak ezzel is hozzájárulva a magyar parakajak sport további sikereihez hozzájárulva.

Fanni önéletrajza

Életem röviden:

Csak egy roki vagyok a sok közül. Lábak nélkül, összenőtt ujjakkal születtem. Épek közé jártam óvodába és iskolába egyaránt. Soha nem okozott számomra problémát a születési rendellenességem, mindent meg tudok oldani egyedül.

Autót vezetek, edzésre járok, egyetemen vagyok hallgató, és boldog párkapcsolatban élek. 12 évesen tanultam meg úszni, és immáron 12 éve űzöm a versenysportot. Már három Paralimpiát és számos nemzetközi versenyt megjártam. Nem tudom elképzelni az életemet úszás nélkül, engem ez tesz Illés Fannivá.

Legjobb eredmények:

4 Európa-bajnoki bronzérem.

Paralimpia 5. hely.

Több, mint 60-szoros magyar bajnok.

Miért vállaltam el a mentor szerepet?

A mentor szerepet azért vállaltam el, mert mindig is szívemen viseltem a „roki” gyerekek sorsát. Nem véletlen az sem, hogy a VASAS SC paraúszószakosztály létrehozását edzőmmel, Szabó Álmossal ketten csináltuk meg. Itt olyan fiatal, fogyatékkal élő gyerekek versenyeztetésével foglalkozunk, akik már most utánpótlás szintű versenyzők. Nagy esélyük lehet a későbbiekben kijutni bármely Paralimpiára.

Az én szerepem a csapatban a versenyzés mellett, ezeknek a gyermekeknek a mentorálása. Amikor kicsi voltam, én és a szüleim soha nem kaptunk kellő tájékoztatást arról, hogy milyen lehetőségeim lennének az életben, így rokiként. Ezért is érzem fontosnak a mentorkodást, mert tájékoztatást tudok adni bármivel kapcsolatban, ami kizárólag ezeknek a gyerekeknek az érdekét szolgálja. Szeretném, ha Ők sokkal gördülékenyebben tudnának haladni az úton, a céljaik felé.

Zsolt önéletrajza

Életem röviden:

1977. november 4-én születtem Pásztón. Egy Nógrád megyei kisfaluban, Taron nőttem fel, a salgótarjáni Stromfel Aurél Műszaki Középiskolában érettségiztem.

Tanulmányaim után katona lettem, majd az építő iparban kezdtem el dolgozni ácsként. 2001-ben megnősültem, majd megszületett Rebeka lányom.

2004. október 31-én egy halálos autóbeleset okozójaként kerültem kerekes székbe. A mellettem ülő Barátom meghalt, nekem több csigolyám eltörött. Másfél év komoly depresszió után a Hátrányok Dacára Alapítvány életmódtáborában kaptam meg a sport felé a lökést. 2006. augusztus 26-án a Német Miklós gerelyhajító versenyen fogtam először kezemben gerelyt. Új országos mozgássérült csúcsot sikerült elérnem, innentől már volt alagút az életemben!

Kitűzött célom volt, hogy egy Paralimpián hazámat képviselve versenyezzek. 2012-ben a londoni paralimpián ezt a célt elértem.

Legjobb eredmények:

Világ és Európa bajnoki 5. helyezés

Világjátékok 4. hely

Huszonnégyszeres Országos bajnok vagyok gerelyhajításban, súlylökésben és diszkoszvetésben.

Príma és Fair play kitüntetett, többszörös Pest és Nógrád megye legeredményesebb sportolója címmel.

Miért vállaltam el a mentor szerepet?

A sport mentette meg az életem! Nagyon sok embernek köszönhetem, hogy idáig elgurultam. Szeretném vissza adni azt, amit kaptam!


Készen állsz csatlakozni egy jó célhoz?

Támogass minket